dennis wels bioWels werd geboren en groeide op in Boxtel. In 1995 richtte hij, onder andere samen met gitarist Rudy Bressers de band King Talula op. Vanaf 1997 brengt hij met regelmaat platen onder zijn eigen naam uit. Toen, in 2005, King Talula werd opgeheven, besloot Wels zijn solocarrière een impuls te geven.

Het eerste resultaat hiervan, Nightflowers in bloom, werd positief ontvangen. Hierna ging hij, met gitarist Bressers, aan het werk om een professioneel soloalbum te schrijven. In 2006 nam het duo een akoestische plaat op onder de titel Serenity. De plaat, die het duo in eigen beheer uitbracht, kreeg een goede recensie in muziekblad OOR. Hierna volgden diverse optredens, waaronder een tour met de Popronde. Ook schreven ze zich in voor de Grote Prijs van Nederland. Daarnaast stonden ze in het voorprogramma van Daniël Lohues, Gert Vlok Nel, Simone White, Woven Hand, Baby Dee, Danny Vera, Guy Forsyth, Justin Currie en Jeff Martin, zanger van The Tea Party.

Tijdens deze periode voegde gitarist Merlijn van Minderhout zich bij Wels en Bressers. In 2010 verscheen het album Morning is cruel, dat wederom in eigen beheer werd opgenomen, maar werd gedistribueerd door DMI Records. De plaat liet een groei horen en kreeg positieve recensies in de Oor en op 3VOOR12.